SAMEN ONTWERPEN WE JOUW DUURZAME WONING OP MAAT.

Onze ervaren bouwadvieurs staan je bij doorheen het gehele bouwproces van A tot Z.

ENERGIEZUINIGE WONINGEN IN HOUTSKELETBOUW.

Een energiezuinige woning
op maat van jouw budget!

Het bouwproces van een energiezuinige houtskeletbouw woning begint met een eerste kennismaking waarbij we geheel vrijblijvend een plan op maat ontwerpen!

Zo denken we samen na over de indeling van de woning zodat deze helemaal voldoet aan de esthetische en functionele zaken die voor jou belangrijk zijn, nu en in de toekomst.

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze bouwadviseurs. We bekijken graag hoe we jouw droomwoning binnen je budget kunnen realiseren.

ONS BOUWPROCES
IN ENKELE STAPPEN.

Het bouwproces van een energiezuinige houtskeletbouw woning begint met een eerste kennismaking waarbij we geheel vrijblijvend een plan ontwerpen dat jouw visie tot leven brengt!

EEN EERSTE KENNISMAKING.

Interesse in een samenwerking? Dan nodigen we je bij ons uit. We tonen je van dichtbij hoe een opbouw van een houtskeletwoning in elkaar zit en je krijgt een persoonlijke inkijk in ons atelier. Jij geeft ons al zoveel mogelijk details over hoe jouw droomwoning eruitziet. Tijdens ons gesprek gaan we meteen aan de slag met een éérste conceptuele schets.

ONTWERP EN BUDGET.

Een paar weken na onze eerste kennismaking nodigen we je opnieuw bij ons uit. Dit keer leggen we een eerste uitgewerkt ontwerp en bijhorende plannen voor, inclusief een gedetailleerde budgetraming. Hierdoor krijg je al meteen een realistisch beeld van de indeling van je woning en de te verwachten kosten.

PLANNEN AFRONDEN.

Ben je helemaal gewonnen voor een houtskeletavontuur bij QBuild? Onze tekenafdeling werkt je bouwplannen af tot in de kleinste details. Intussen bereiden wij het papierwerk voor om onze samenwerking officieel te maken.

BOUWAANVRAAG INDIENEN.

Voor dat we jouw bouwaanvraag definitief indienen, gaan onze mensen nog een kijkje nemen op je bouwgrond. We nemen een grondstaal (handsondering) af en meten de verschillende niveaus van het bouwterrein op.

Aan de hand van al deze gegevens bepalen we samen de ideale positie en niveau van je woning. Daarna is je bouwaanvraag klaar om in te dienen en is het wachten op je bouwvergunning.

KEUZES MAKEN.

Tijd om je woning overal tot in de puntjes voor te bereiden. Tegels, sanitaire meubels, stopcontacten… In deze fase ga je heel wat keuzes moeten maken, zodat we alle details definitief op plan kunnen zetten. Eens alle knopen doorgehakt zijn, kunnen we starten met de eigenlijke productie van je woning.

Hoe meer details we kunnen invullen, hoe vlotter de productie en de uiteindelijke montage zullen verlopen.

ATELIER OP KRUISSNELHEID.

Nadat je bouwvergunning binnen is en de checklist helemaal afgewerkt is, gaan we van start met de productie. We produceren de verschillende voorgeïsoleerde elementen van je woning in ons atelier, inclusief alle uitsparingen voor elektrische aansluitingen en (sanitaire) leidingen.

We bestellen ook al meteen de ramen en deuren, zodat we deze meteen kunnen plaatsen eens de ruwbouw rechtstaat.

SUPERSNELLE BOUWFASE.

De productie in ons atelier is niet weersafhankelijk en kan daardoor gelijktijdig met de funderingswerken starten. Een drietal weken na de eerste spadesteek is je fundering klaar, zodat we meteen kunnen starten met de montage van de woning. Net dankzij de goede voorbereidingen nemen deze montagewerken maar één dag in beslag.

De maanden nadien werken we je woning langs boven, binnen en buiten af, tot deze volledig schilderklaar is. Het hele bouwtraject neemt ongeveer een derde van de tijd in vergeleken met een traditionele bouw.

WELKOM IN JE NIEUWE WONING!

Op het einde van je bouwtraject is het tijd voor de oplevering. Net zoals jij ronden we de samenwerking pas af wanneer we 200% tevreden zijn over het eindresultaat. Eens de checklist volledig afgevinkt is, zijn de sleutels van je gloednieuwe houtskeletwoning voor jou.

Bespreek je ideeën met een bouwadviseur.

We begeleiden je van A-Z.

Heb je bouwplannen maar weet je niet goed waar te starten? Laat je vrijblijvend adviseren door onze experts. We bekijken graag hoe we jouw droomwoning binnen je budget kunnen realiseren.

KIES DE BOUWSTIJL
DIE BIJ JE PAST.

Heb je een voorkeur voor een eigentijdse, moderne uitstraling, of ben je juist meer gecharmeerd van een pastoriestijl of laagbouwwoning? Het kiezen van de bouwstijl, dat ga je echter zelf moeten doen. Voor de rest van het bouwproces, daar staan we je van A tot Z in bij!

ONTDEK ONZE REALISATIES.

Houtskeletbouw staat bekend om zijn extra architecturale vrijheid. Bouw je met QBuild, dan mag je jouw ideeën helemaal de vrije loop laten gaan, zowel qua stijl als qua afwerking.

HEB JE VRAGEN OVER HOUTSKELETBOUW?

Heb je technische of praktische vragen over houtskeletbouw? Neem vrijblijvend contact op en ontvang deskundig advies en antwoorden van onze bouwexperts.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.