ENERGIEZUINIGE WONINGEN IN HOUTSKELETBOUW.

DE VOORDELEN VAN HOUTSKELETBOUW.

Kan je een televisie of zwaar schilderij ophangen in een houtskeletwoning? Natuurlijk! Kraakt dat hout niet bij het minste windstootje? Absoluut niet.

En is zo’n brandverzekering wel te betalen? Je betaalt geen eurocent meer dan bij een traditionele woning.

De verschillende vooroordelen rond houtskeletbouw zijn al jarenlang achterhaald. Wij hebben het liever over de voordelen! En die zijn er volop.

Het is SNELLER.

De bouwtermijn van de gemiddelde houtskeletwoning is maar een derde zo lang als die van een traditionele woning in beton, staal en baksteen. Het grootste werk gebeurt namelijk in ons atelier, waar we al je wanden, vloeren en dakelementen fabriceren. Na transport staat je houtskelet op één dag recht. Bovendien zit je niet met lange wachttijden voor je ramen en deuren of droogtijden, bijvoorbeeld ten gevolge van pleisterwerken.

Het is ENERGIEZUINIGER.

We garanderen je een E-peil van 20 of minder. Je begint dus al vanaf dag één te besparen op je energiekosten. Dankzij de opbouw van een houtskeletbouwwoning – de isolatie zit tussen het houten geraamte van de woning en zelfs in de vloeren tussen elke verdieping – isoleer je méér zonder dat je binnenruimte hoeft op te offeren.

Het is GOEDKOPER.

Een houtconstructie weegt een pak minder dan een traditionele opbouw. Je bespaart dus meteen heel wat funderingskosten. Daarnaast kost het minder tijd – en dus ook minder werkuren – om een houtskeletwoning te bouwen en te plaatsen. Bovendien gebeurt alle transport op een aantal dagen. Opnieuw een aanzienlijke besparing, al meteen in de ruwbouwfase.

Het is FLEXIBELER.

Het ontwerp van een houtskeletwoning is flexibeler dan dat van een traditioneel gebouwde woning. Zo kan je de binnenwanden op bovenverdiepingen vrijer indelen en zo ruimtelijk meer spelen met bijvoorbeeld de indeling van je slaapkamers, badkamer… Heb je na het definitieve ontwerp toch graag een binnenwand meer of minder? Bij een houtskeletbouw is dit al sneller mogelijk, omdat zo’n aanpassingen minder effect hebben op de stabiliteit en lastendeling van de woning.

Het is GEZONDER.

Houtskeletbouw maakt gebruik van isolatiematerialen tussen de houten stijlen en balken, wat resulteert in een uitstekende thermische isolatie. Hierdoor blijft de temperatuur binnen comfortabel, wat de gezondheid en het welzijn van de bewoners ten goede komt.

Het is AANGENAMER.

Hout voelt van nature warm aan. Toch kan hout – in tegenstelling tot beton – geen warmte opslaan. Dankzij de sterke luchtdichting blijft de verwarmde lucht op koudere dagen toch lekker binnen. En dankzij een slim ontwerp houden we de zomerse hitte net uit de woning. Bovendien zorgt de vochtvrije, dampopen opbouw het hele jaar door voor een gezonder en aangenamer binnenklimaat.

BEZOEK VRIJBLIJVEND EEN KIJKWONING.

Laat je inspireren.

Benieuwd naar de voordelen van houtskeletbouw? Plan een bezoek in één van onze kijkwoningen en ervaar de warmte, het comfort en de duurzaamheid die houtskeletbouw biedt.

Onze deskundige bouwadviseurs staan klaar om je rond te leiden en al je praktische of technische vragen te beantwoorden.

Bespreek je ideeën met een bouwadviseur.

We begeleiden je van A-Z.

Heb je bouwplannen  maar weet je niet goed waar te starten? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze bouwadviseurs. We bekijken graag hoe we jouw droomwoning binnen je budget kunnen realiseren.