ENERGIEZUINIGE WONINGEN IN HOUTSKELETBOUW.

DE 4 BASISPRINCIPES
VAN ONZE UNIEKE OPBOUW.

Elke QBuild houtskeletbouw woning vertrekt vanuit vier fundamentele principes die niet alleen de opbouw verbeteren, maar ook het binnenklimaat optimaliseren.

Deze kernprincipes vormen de basis van onze bouwbenadering waarbij we streven naar duurzaamheid, comfort en kwaliteit in elke woning die we opleveren.

1. Droge opbouw

Voor de eerste rij bouwblokken van iedere woning kiezen we voor een thermische blok met vochtkering. Dit zorgt ervoor dat er geen koudebrug ontstaat én garandeert bovendien dat het hout nooit vocht uit de onderlaag opneemt.

Een droge opbouw houdt verder in dat de verschillende onderdelen van de constructie, zoals de voorgeïsoleerde houtenskelet elementen, in ons atelier op maat gemaakt worden en vervolgens op één dag ter plaatse worden geassembleerd.

Er wordt doorheen het gehele bouwproces buiten de fundering dan ook géén gebruik gemaakt van natte materialen zoals cement of beton.

Dit biedt verschillende voordelen waaronder een snellere bouwtijd, geen kans op vochtproblemen, een betere kwaliteitscontrole van de materialen en een schonere en efficiëntere bouwplaats.

2. Luchtdichte Binnenafwerking

Een luchtdichte binnenafwerking is essentieel voor de energie-efficiëntie, het comfort en duurzaamheid van de woning.

Na de montage van het houtskelet (de ruwbouw) dichten we héél nauwkeurig alle kieren, naden, aansluitingen en doorvoeren in het houtskelet nauwkeurig af. Dit omvat onder meer de aansluitingen tussen wanden, vloeren, plafonds, ramen en deuren.

Hiervoor gebruiken we dan ook enkel de allerbeste materialen met goede luchtdichte eigenschappen, zoals speciale folies, tapes en afdichtingsmiddelen.

Energie-efficiëntie

Voor elke woning wordt er door een onafhankelijke energiedeskundige ook een blowerdoor of luchtdichtheidstest uitgevoerd. We mogen trots zeggen dat door onze ervaring in houtskeletbouw de resultaten hiervan steeds zéér goed zijn.

Een direct gevolg is dat het E-Peil van de woning hierdoor véél gunstiger wordt. Energiezuinig wonen? Check!

3. Dampopen constructie

Bij onze dampopen opbouw gebruiken we materialen die vocht kunnen laten passeren. Zo kan vocht dat per ongeluk in de constructie komt verdampen en ontsnappen zonder schade aan te richten. Omgekeerd wordt vocht van buitenaf tegengehouden door middel van dampopen maar dampremmende folies en gevelplaten.

In onze houtskeletbouw woningen wordt dit toegepast om een gezond binnenklimaat te behouden en de duurzaamheid van de constructie te garanderen.

4. Apart geïsoleerde technische spouw

Het concept van een apart geïsoleerde technische spouw bij houtskeletbouw biedt verschillende voordelen.

Door de leidingen in een apart geïsoleerde spouw te plaatsen, zorgen we dat de luchtdichte folie nergens geperforeerd wordt en altijd intact blijft. Dit zorgt voor een betere energetische efficiëntie van het gebouw.

De scheiding van technische systemen met de structurele elementen van het gebouw maakt ook dat b.v. elektrische bedrading, loodgieterswerk en ventilatiekanalen eenvoudig kunnen geplaatst, onderhouden en in de toekomst uitgebreid worden.

Bespreek je ideeën met een bouwadviseur.

We begeleiden je van A-Z.

Heb je bouwplannen  maar weet je niet goed waar te starten? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze bouwadviseurs. We bekijken graag hoe we jouw droomwoning binnen je budget kunnen realiseren.