Pastorijwoning

Klassieke charme

Een pastorijwoning is een traditionele Belgische bouwstijl die teruggrijpt naar de 18e-eeuwse Vlaamse architectuur. Deze stijl wordt gekenmerkt door een landelijke, charmante uitstraling.

Pastorijwoningen zijn vaak symmetrisch ontworpen. De gevels zijn in balans, met bijvoorbeeld een centrale voordeur geflankeerd door ramen aan weerszijden.

Het dak van een pastorijwoning is meestal een zadeldak met een flauwe helling. Soms kunnen er ook dakkapellen aanwezig zijn. De dakbedekking is traditioneel pannen.

De gevel van Pastorijwoningen wordt vaak opgetrokken uit baksteen, waarbij het metselwerk een belangrijk onderdeel is van de esthetiek. Soms wordt het geheel afgewerkt met witgepleisterde details en bijkomende decoratieve ornamenten.

Het dak steekt vaak over de gevels uit, waardoor er een karakteristieke schaduwlijn ontstaat. Dit draagt bij aan de landelijke uitstraling.

Pastorijwoningen hebben vaak hoge ramen, die het daglicht goed binnenlaten. De ramen kunnen rechthoekig zijn en soms voorzien van kleine roeden.

Houten details, zoals deuren, kozijnen, en soms luiken, worden vaak gebruikt om warmte en karakter toe te voegen aan een pastorijwoning.

DUURZAAM
BOUWEN.

Bij QBuild ontwerpen we elke houtskeletwoning met een focus op energiezuinigheid. Inclusief goed geïsoleerde structuren, efficiënte verwarmingssystemen en het gebruik van duurzame technieken.

  • Warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Thuisbatterij
  • Regenwaterrecupperatie

Bespreek je ideeën met een bouwadviseur.

We begeleiden je van A-Z.

Heb je bouwplannen  maar weet je niet goed waar te starten? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze bouwadviseurs. We bekijken graag hoe we jouw droomwoning binnen je budget kunnen realiseren.